Persoane interesate

curios ce-am scris? cauta!

luni, 25 ianuarie 2016

Mare inghetata

As vrea sa vad o mare inghetata, un val rigid-naltandu-se peste un luciu fin de gheata si omat.
As vrea sa urmaresc o scoica, cum sare aruncata catre mal, cum se ciocneste de un sloi de gheata si se sfarama fara de amar.
As vrea sa-mi plimb agale trupul pe zapada, pe plaja-ngusta din Costinesti Sat, ori sa ma lafai intr-un ingeras de nea pe plaja larga din Mangalia.
As vrea de sus din dealul din Olimp, sa imi arunc privirea peste zare si sa admir cu-a mea mirare o mare inghetata, in zi senina de ianuarie.
As vrea sa pot socializa cu pescarusii, sa ne luptam pentru un colt de plaja cu nisip, in marea de zapada prea intinsa pe-ntreg taramul de pe litoral.
As vrea o picatura, doua, trei, de mare rece si infrigurata, sa imi alinte obrazul cu un tupeu de Mare Neagra si prea-agitata.
As vrea sa-mi lunece piciorul, in larg, catre batranul orizont, pe sticla marii inghetate, spre zarea-ntunecata de apoi.
As vrea sa pot adulmeca mirosul, de apa mare si sarata, sa pot atinge algele-nghetate si sa ma joc cu bulgari de zapada.
As vrea sa pot ajunge azi sa cant de fericire catre mare, sa urlu mai cu forta si apoi.... s-ating cu degetul omatul si sa cutreier plajele la rand.
As vrea sa ma orbeasca albul, din zare si de langa mine, din mare si de pe nisip, sa vad straluciul aschiilor de gheata, sa ma intep in ele si sa strig.
As vrea sa vina marea mai aproape, s-o vad si-n primavara si in toamna, s-o vad in iarna si in frig, s-o vad in ger cumplit si-n ploaie, s-o vad in valuri sau domoala, s-o vad mai alba sau mai neagra, s-o pot atinge...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu