Persoane interesate

curios ce-am scris? cauta!

marți, 3 iunie 2014

Teama / Frica

teamă = frică ?

Aparent inseamana acelasi lucru, dar indraznesc sa spun ca totusi nu.
Mereu am avut senzatia ca termenul "teama" implica ceva posibil, ceva indepartat, ceva ce nu se poate chiar simti sau trai, pe cand termenul "frica" e ceva real, ceva ce chiar se intampa, ce chiar te afecteaza.

Azi clar simt frica ! E atat de intens, te cuprinde total, o simt in piele, in gat, in minte, in ochi. Pur si simplu am plans din frica ! Si nu e grav...aparent...sau cel putin asa sper! Dar imi este frica.
Iti trebuie atat de putin sa ajungi in stadiul asta: doar o amenintare. Una mica, usor voalata, dar care-a fost acolo cand nu te asteptai, care-a picat precum un glont in cap. Scurt ! Fulgerator ! Si-acum opreste-te de poti! Cum sa nu simt ?? Nu-s piatra; sunt om.

Ce firava e trecerea de la o stare la alta. Un prof' zicea candva ca totul tine de noi, de ceea ce gandim si ce ne propunem. "Schimba-ti starea de spirit" zicea el adesea. Pocnea din degete si asta era. La comanda lui sa te transformi in alta persoana. Sa reactionezi brusc. Atunci parea greu, parea de neconceput. E clar ca nu ma implicam suficient. Poate ca nici nu imi doream sa-mi schimb starea. De fapt, credeam ca nici nu pot face asta, atat de repede, de la o secunda la alta. Dar azi am aflat ca totusi da, se poate. Sloganul lui era: "Eu pot, eu stiu, eu fac". Acum n-am vrut eu sa fie asa, dar s-a intamplat. O simpla vorba spusa pe nepusa masa, si pac: s-a instalat frica.

Adesea ma gandesc, la modul general, ca mi-e teama sa nu patim ceva, eu , familia, sotul, apropiatii. Sper sa nu se intample niciodata, dar totodata realizez ca nu suntem imuni, se poate intampla orice. Doamne fereste! (rugaciune des rostita, din teama) Dar nu ma panichez doar la gandul asta. Simt ca e ceva ce nu tine de mine, ce nu-i neaparat sa se intample. E de bine. Dar cand frica te cuprinde, atunci stii sigur ca nu ai scapat.

Urat sentiment ! Oare timpul te face sa uiti? Sa iti revii?


Astept..........



( profu' -   dl Tripon, ... Avram Tripon )


3 comentarii:

  1. Inlocuieste frica cu optimismul si totul va fi bine! Frica nu trebuie sa faca parte din viata noastra. Te pup!
    P.S. Nu stiam de blog! Bafta

    RăspundețiȘtergere
  2. incerc Marius aka Dorina :) nici eu nu stiam de blog pana acum vreo 5 zile, cand m-a pocnit ideea de a-l face :P

    RăspundețiȘtergere