Persoane interesate

duminică, 31 ianuarie 2016

Diferenta


     Ce diferite tipuri de gandire, ce diferente mari in omenire...
Imaginea ascunsa a propriei trairi aduce in evidenta un gand, o fapta sau un trai aparte doar prin prisma modului de gandire si a analizei asupra simtirii.

"Pe cer nu este nici o diferenta intre Est si Vest. 
Fiecare om isi creeaza propriile diferente 
si apoi le crede adevarate." 

Buddha

O diferenta mare apare intre noi in urma exprimarii unor dorinte, ganduri si idei; idei smulse din cotidianul vietii, din experiente si intamplari. O dorinta apriga duce spre fapte concrete, in urma lor universul se schimba, omul se schimba si traiul la fel. O viata diferita de-a mea sau a ta face din individ o entitate unica, cu propriile idealuri si esecuri. 

Ce diferente clare de la om la om, femeie-barbat, femeie-femeie, barbat-barbat! Orice combinatie conduce spre o infintate de tipologii, duce spre o iesire din tiparul sumar creat initial spre strica populare a pamantului. Sa crezi cu tarie in ceea ce esti dispus sa spui sau sa faci, ca reactie imediata a simplei existente, te face instantaneu diferit fata de semenul tau.

Ce diferita viata are fiecare, ce diferite iubiri traim, in locuri si cu intimitati proprii. Ce diferita imagine ne-am facut despre celalalt, despre cum este, cum pare a fi si cum vrea sa fie. Sunt intrebari frecvente in mintea noastra despre ce, cum, cat si de ce gandim asa...

Cat de diferit am iubit prima data, cat de diferit ne exprimam sentimentele si cat de diferit plangem fiecare - cu suspine, cu lacrimi, in hohote si tremurand, cu dureri de cap si obraji inrositi. Cat de diferit iubim in prezent, fata de trecut, si cat de diferit fata de viitor. Ce fiori aprinsi aveam in stomac la primul sarut, ce seninatate aveam in suflet la momentul nuntii, ce dovada de respect si acceptare speram sa fie la batranete...
Si rasul....cum se schimba rasul... cat de sincer e in copilarie, cat de timid e la adolescenta, cat de provocator e pe la 25 ani si cat de fricos si intunecat poate fi la varsta a doua.

Ce diferenta ! Ce diferenta imensa intre mine si tine, intre el si ea, intre ei si noi... Ce diferente colosale se intalnesc intre noi, intre minunatele fiinte poposite aici cu scopul de a trai din ce in ce mai bine si mai frumos, mai corect si mai comod. 
Ce diferenta intre bine si rau, dupa perceptia fiecaruia; ce de diferente culturale, religioase, etnice, zonale.
Si-ntr-un final, asta e frumusetea celor ce ne inconjoara: natura, vietati. Prin diferentele astea reusim sa ne identificam, sa fim unici intr-un fel aparte, sa ne dedicam propriilor dorinte si propriilor simtiri.
N-ar fi rau sa invatam a ne accepta diferitele feluri de a fi, de a ne accepta diferentele si de a lucra cu ele spre o convietuire propice unui mediu prietenos si loial vremurilor.
E o diferenta mare intre a vrea si a face; e o diferenta mare intre a dori si a realiza, intre a cersi si a primi.
E o diferenta mare intre iubire si dragoste, e o diferenta mare intre mama si tata, intre prieten si iubit, intre sot si sotie, intre viata si moarte - de viata tragem cu dintii, de moarte ne ferim.

Ce diferit ar fi subiectul acesta de l-as aborda maine, sau poimaine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu