Persoane interesate

curios ce-am scris? cauta!

duminică, 1 iunie 2014

Noaptea Muzeelor 2014 - Tg Mures

17 mai 2014
Zi plina de cultura !

Noaptea muzeelor e de fapt si ziua muzeelor. Ma bucur ca desi-i zice noapte, se intampla si ziua.
E a doua oara cand particip, incantata desigur. E usor, tinand cont ca nu-s multe la numar.
Asa ca o tzar inainte de inserare ne-am pornit la pas prin centru, cu niste prieteni.

Palatul Culturii - prima destinatie. Verde, mult verde, but hand-made. Sali grandioase, vitralii, picturi frumoase, tablouri viu colorate, isotrie....si maghiarisme. O sala a oglinzilor, cu multe canapelute si masute cochete, cu doar doi pereti de oglinzi mari, inramate cu stil.














Iesim, iar la colt stam nitel la coada pt a urca in Turnul cu ceas al palatului administrativ. Multe scari, multe si marunte, si abrupte, si sucite, si-nvartite....am redescoperit ca am rau de inaltime. Si sus....minune ! Targu Muresul e un oras frumos ! Am confirmat iar !




Tineam mortis sa ajung la Muzeul Etnografic, ce cu un an inainte l-am ratat (era in renovare). Dezamagire ! Pacat de cladire, din exterior arata bine, in stilul vechi caracteristic pt centrul orasului, dar interiorul clar nu s-a renovat. In schimb, cele doua - trei sali vizitate, bine structurate si prezentate, cu toate ca mi s-a parut a fi prea putin pt ce poate oferi. Probabil amplasamentul muzeului nu e cel mai potrivit.













Am continuat cu Biblioteca Teleki - unde nu am avut permisiunea de a face poze, precum nici la Muzeul de Stiintele Naturii. Ambele arata a muzee adevarate. Biblioteca destul de cuprinzatoare, frumoasa chiar.

O lunga plimbare sub clar de luna, pana-n miez de noapte.
Apreciez initiativa organizarii unei astfel de seri. Cu siguranta, in alte imprejurari, nu as fi vizitat nici jumatate din ce am vazut atunci.

Poate la anu' ajungem in alt oras !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu